Környezettudatos megoldások a vendéglátás és az éttermi szolgáltatások területén
ingyenes webinárium a Magyar Közbeszerzési Intézet és a Brit Nagykövetség ajánlásával
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a közbeszerzések területén minél több fenntartható megoldás épüljön be a kiírásokba. A zöld követelmények beépítésének egyik legjobb terepe a catering, ennek ellenére sajnos ma még meglehetősen kevés közbeszerzési eljárásban használják ki az ajánlatkérők a lehetőségeket. Az alábbiakban egy fenntartható megoldást szeretnénk bemutatni, amely megfelelő zöld alternatíva lehet olyan esetekben, amikor egy rendezvényszervezés, vagy egy közétkeztetési szolgáltatás, vagy egyéb catering szolgáltatás esetében az élelmiszerek csomagolására van szükség.
A magyar vendéglátóiparban is egyre inkább terjednek a növényi alapú, komposztálható étel- és italcsomagolások. A koronavírus-járvány idején mindenki megtapasztalta, hogy higiéniai szerepük miatt egyre jobban bízunk az egyszer használatos termékekben. Sokakban felmerül a kérdés: hogyan lehet e termékek növekvő mértékű felhasználását összekötni a vendéglátóipari cégek fenntarthatósági törekvéseivel. Ma már számos zöld megoldás érhető el ezen a téren. Az alábbiakban egy komposztálható variáció kerül bemutatásra.
A webinárium időpontja: 2020. október 28. 11:00 óra
Előadók:
Lucy Frankel, brit vállalkozó, a VegWare képviseletében (magyar nyelvű előadás)
Jenei Csaba, a Profikomp képviseletében (magyar nyelvű előadás)
Elérhetőség:
„A növényi alapú ételcsomagolások komposztálása”
Regisztráció: itt